HOTflo en Plan8 lanceren het nieuwe plannen in de zorg

 

Vanaf midden jaren ’90 leven we in een versnelling van technologische ontwikkelingen. De industriële revolutie voltrok zich in een periode van honderd jaar. Internet kwam, zag en overwon in een tijdsbestek van tien jaar. We zijn met z’n allen beland in een nieuw tijdperk, waarin we met onze mobiele telefoon over het internet surfen, online kennisdelen en via What’s app en Facebook met elkaar communiceren. Digitalisering heeft nieuwe innovaties gebracht en ons dagelijks leven veranderd.

Toch lijkt het erop dat de tijd heeft stilgestaan als het gaat om planning in de zorg. Veel van de gebruikte planningssystemen, en de aanbieders van deze systemen, zijn nog op oude leest geschoeid. Verouderde technologie die niet of nauwelijks gebruik maken van de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn. En met verdienmodellen uit de ‘oude wereld’ stammen en die leiden tot onnodig hoge licentiekosten voor de klant.

Lange tijd heeft Nokia de markt gedomineerd voor mobiele telefonie, tot het moment dat Apple met de IPhone een ‘game changing’ oplossing bood en het speelveld voor mobiele telefonie definitief veranderde. Als het gaat om planning in de zorg, dan tekent een soortgelijke ontwikkeling zich af.

Hotflo en pLAN8 hebben de handen ineengeslagen en hebben op 1 september jl. officieel PLNR gelanceerd. PLNR heeft zich ten doel gesteld tot professionalisering én modernisering van planning in de zorg te komen, door professionele, eigentijdse én betaalbare online planningssoftware te bieden voor personeelsplanning, artsenplanning en de planning voor huisartsenposten. Oplossingen die optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden die het digitale tijdperk ons bieden en tevens aansluiten bij de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van planning in de zorg.

Vanaf nu plant u volledig web-based. Altijd en overal online. Met #Selfie voeren medewerkers en artsen de regie over hun eigen planning. De communicatie verloopt via SMS, What’s app en/of Facebook. Via de app is de planning eenvoudig mobiel toegankelijk, ruil je diensten, vraag je verlof aan en bekijk je je urensaldo of salarisoverzicht. Handmatige invoer of registratie van werktijden behoort definitief tot het verleden en vindt tegenwoordig plaats op basis van fingerprint reading of GPS.

PLNR koppelt met alle gangbare HRM-, salaris- en accountancy-systemen en automatiseert de administratieve workflow binnen de organisatie, de vakgroep of de huisartsenpost. De onderliggende intelligentie draagt er zorg voor dat er altijd een optimale planning wordt gerealiseerd op basis van de vraag, binnen de kaders van de geldende regelgeving en rekening houdend met de kwalificaties, en competenties. Voor (huis)artsen wordt er tevens rekening gehouden met dienstpatronen en is het mogelijk ruimtes, materialen en middelen integraal te plannen. En met de #Selfie biedt PLNR een ‘next generation’ zelfroosteroplossing, waarmee medewerkers een optimale balans tussen werk en privé vinden, zonder het bedrijfsbelang te schaden.

Net zoals Apple ooit de toon heeft gezet en de regels van het spel definitief veranderd heeft, zo heeft PLNR de ambitie met haar revolutionaire oplossing een ‘game changing’ transitie in gang te zetten als het gaat om plannen in de zorg. Het kan echt ander, beter en goedkoper!

Durft de zorg sector dit aan? Zijn zorgorganisaties en artsen hier klaar voor? Blijven ze bij de oude vertrouwde ‘old fashioned’ oplossingen, of durven ze de uitdaging aan om de stap te maken naar een oplossingen van deze tijd. Nog geen 15 jaar geleden gaf 85% van de Nederlandse bevolking aan dat ze geen meerwaarde zagen in een mobiele telefoon. Waarom heb ik een mobiele telefoon nodig? Inmiddels geeft 85% van de Nederlandse bevolking aan niet meer zonder te kunnen. De wereld is in de tussentijd drastisch veranderd. Verandert u mee…? PLNR creates the future today…